Započela četvrta konferencija FOCUS, namijenjena zaposlenima u javnom sektoru

Zagreb, 13. rujna 2018. – danas je u Termama Tuhelj otvoreno četvrto izdanje međunarodne konferencije o inovacijama i komunikacijama u javnoj upravi i javnim tvrtkama, FOCUS.
Konferencija se održava pod geslom Bliže ljudima, u organizaciji zagrebačke agencije za komunikacijski menadžment, Apriori World te pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Hrvatske zajednice županija.
Radi se o prvoj specijaliziranoj konferenciji namijenjenoj zaposlenima u javnome sektoru koja je po prvi put održana u prosincu prošle godine u Tuhelju. Zbog izuzetno visokog interesa za sudjelovanjem na ovoj konferenciji širom regije, uslijedile su i jednodnevne konferencije FOCUS u ožujku ove godine u Sarajevu, a potom i u lipnju u Beogradu.
Četvrto izdanje konferencije, koje se održava 13. i 14. rujna, okupit će nešto više od 70 komunikacijskih stručnjaka zaposlenih u javnome sektoru.
Prvi dan konferencije ponudio je sudionicima mogućnost sudjelovanja na predavanju uglednog britanskog stručnjaka Marcusa Chrysostomoua, direktora u Westcou, agenciji za komunikacije londonske općine Westminster. U nastavku programa, Simon Ferjuc, stručnjak za EU fondove govorit će o perspektivama razvoja javnog sektora kroz sredstva Europske unije, a direktor mariborskog vodovoda, Danilo Burnač predstavit će uspješni primjer provedbe komunikacijske strategije u javnom poduzeću.
Po prvi puta, održat će se i šest debata u kojima će sudionici moći aktivno sudjelovati te u suradnji s moderatorima debata donijeti zaključke i smjernice koji će im potom poslužiti za pripremu komunikacijske strategije javne tvrtke ili uprave. Debatu o transparentnosti i financijama vodit će glavna tajnica Hrvatske zajednice županija, Melita Pavlek, a debatu o odnosima s medijima voditeljica Službe za odnose s javnošću i protokol Primorsko-goranske županije, Ermina Duraj. O digitalnim komunikacijama sudionici će raspravljati pod vodstvom Lee Stoiljković Medved, voditeljice Službe za odnose s medijima i digitalne komunikacije u Gradu Rijeci te Ane Keglović Horvat, direktorice AKH Consultinga. Smjernice za izradu komunikacijske strategije interne komunikacije predstavit će direktorica korporativnih komunikacija Hrvatske pošte, Jo Kempen te izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore, Rajko Šebek.
O važnosti edukacije javnih službenika i kvalitetnoj pripremi komunikacijske strategije za edukaciju, govorit će se u debati koju će moderirati dr.sc. Mirela Holy, profesorica na Veleučilištu VERN’ te specijalistica eksternih komunikacija u Elektroprivredi Crne Gore, Eleonora Albijanić.
Na kraju prvog dana konferencije, na rasporedu je i debata o komunikacijskoj strategiji međunarodnih odnosa koju će moderirati Ivana Đurić, načelnica Odijela za komunikacije u srbijanskom Ministarstvu za europske integracije.

leave a reply