7. Rotary Business Forum 2018.

7. Rotary Business Forum pod nazivom „Znanost i business“ održat će se u organizaciji Rotary kluba Varaždin 1181, u subotu, 22. rujna 2018. godine u zgradi Fakulteta organizacije i informatike (dvorana 1) u Varaždinu (Pavlinska 2) s početkom u 10 sati.
Što gospodarstvo treba za svoj razvoj? Koliko nam je potrebno za razvoj cijele naše domovine? Što može, osim plaće, zadržati mlade i obrazovane ljude u Hrvatskoj? Je li reindustrijalizacija pravi odgovor ili napredak treba tražiti u novim industrijama koje se tek rađaju? Trebamo li strogo odvajati znanost od business-a ili zajedno mogu postići najbolje efekte u razvoju gospodarstva i društva ?
To su samo neka od pitanja na koje će odgovoriti gosti, predavači i panelisti:

– g. Korado Korlević – uvodno predavanje pod nazivom: ”Koliko rano krenuti sa STEM-om i poduzetništvom?” poznati hrvatski astronom i jedan od najproduktivnijih tragača za asteroidima svih vremena, edukator i voditelj zvjezdarnice u Višnjanu
– prof. dr. sc. Gordan Lauc – uvodno predavanje pod nazivom: “Genos – primjer financiranja istraživanja i razvoja iz EU fondova”, profesor na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu, vlasnik biotehnološke tvrtke Genos d.o.o. koja se fokusirala samo na razvoj i prodaju genetskih testova, a za koje kaže da će donijeti revoluciju u medicini

– g. Nenad Bakić – (uvodno predavanje pod nazivom: „Croatian Makers – Stvaranje kulture uspjeha”), investitor, poduzetnik i filantrop koji je pokrenuo nekoliko vrlo zapaženih i uspješnih platformi za distribuciju raznovrsnih edukacijskih sadržaja. Njegov Institut za razvoj i inventivnost mladih (IRIM) trenutačno radu na velikom projektu obrazovanja uz pomoć micro-bit računala pod nazivom STEM revolucija.

Ovom, već tradicionalnom 7. Rotary Business Forumu nazočit će i guverner hrvatskog Districta 1913, Darko Tipurić te mnogobrojne prijateljice rotarijanke i prijatelji rotarijanci.

leave a reply