Dani ludbreške Svete nedjelje – otvorene dvije izložbe

“Priča iz bakinog ormara” naziv je izložbe koja je jučer u sklopu Dana ludbreške Svete nedjelje otvorena u Bakinoj hiži. Žene iz Centra svijeta, čuvarice baštine ovom su izložbom željele biti i dio europske godine kulturne baštine.

Uz ovu izložbu, Likovno udruženje Ludbreg priredilo je izložbu slika Arijane Kosec i Ire Andreje Potnar. Dvije mlade djevojke predstavile su se svaka sa po deset radova.

Danas, 29. kolovoza u župnoj crkvi tradicionalno će koncert prirediti Župni zbor. Program počinje u 19,30 sati.

I ove godine četvrtak je rezerviran za gospodarske sadržaje. U 16:30 sati bit će otvorene novouređene prostorije vinskog podruma Udruge vinogradara “Trsek” i tradicionalni Ludbreški sejem. U 18 sati koncert će na Trgu Svetog Trojstva održati Puhački orkestar grada Ludbrega.

U petak 31. kolovoza u 15 sati na Trgu Svetog Trojstva počinje etno gastro izložba u organizaciji Udruženja hrvatskih obrtnika Ludbreg. U 18 sati u vijećnici Centra za kulturu i informiranje “Dragutin Novak” na rasporedu je šesti po redu književni natječaj duhovnog stvaralaštva Radio Ludbrega – Vrelo nadahnuća.

KUD “Anka Ošpuh” u subotu 1. rujna na Trgu Svetog Trojstva priređuje Folklorne susreta. Program počinje u 18 sati.

Neće izostati ni zabavnih sadržaja. U četvrtak 30. kolovoza publiku će u Ludbregu zabavljati Hladno pivo, petak je rezerviran za Mladena Grdovića, a u subotu 1. rujna koncert Učiteljica i Tarapana benda.

leave a reply