Prvog vikenda Dana ludbreške Svete nedjelje održana prva hodočašća

Prvog vikenda u okviru manifestacije Dani ludbreške Svete nedjelje u Ludbreg su hodočastili bolesni i djelatnici župnih Caritasa Varaždinske biskupije te djelatnici Crvenog križa. Večernju svetu misu svojim nastupima uljepšali su pjevački zborovi iz susjednih općina.

Mladi Varaždinske biskupije organizirali su hodočasnički dan u Svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu u subotu 25. kolovoza 2018. godine.
Bio je to šesti po redu Hodočasnički dan mladih Varaždinske biskupije u Ludbreg, a ovog puta održan je pod geslom “Daj nam… Daj(te) im!” Hodočasnički dan mladih tradicionalno je zaključen festivalom duhovnih šansona Duga 2018.

Hodočašća se nastavljaju u četvrtak 30. kolovoza. Tog će se dana održati tradicionalno hodočašće ministranata, vjeroučenika i vjeroučitelja naše biskupije. U 19.30 sati u atriju staroga grada, mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski, predvodit će svetu misu, a nakon nje voditi procesiju s relikvijom Krvi Kristove u župnu crkvu gdje će se pjevati pohvale Svetoj Krvi, Litanije i Večernja. U 21 sat molit će se Getsemanska ura.

U petak 31. kolovoza bit će održano zavjetno hodočašće susjednih župa. Nakon jutarnjih misa, u 10:30 će krenuti procesija od župne crkve prema zavjetnoj kapeli u sklopu hodočašća hrvatske policije te župa Vinica, Rasinja i Zrinski Topolovec. Hodočašće i svetu misu predvodit će mons. Jure Bogdan, vojni ordinarij. Navečer od 19 sati u župnoj crkvi će se pjevati Pohvale Svetoj Krvi, Litanije i Večernja, uz misno slavlje koje predvode misionari Krvi Kristove. Od 21 do 22 sata bit će molitveno bdjenje mladih. Ovogodišnji propovjednik i duhovni voditelj svečanosti bit će vlč. Matej Glavica, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije.

U subotu 1. rujna u Ludbreg hodočaste brojne župe iz čitave Hrvatske, Slovenije i Mađarske. U jutro će u župnoj crkvi biti služene dvije mise, u 6 i u 7 sati. Misa u 9 sati u Zavjetnoj kapeli bit će služena na slovenskom i mađarskom jeziku, a predvodit će ju mons. Franc Režonja u koncelebraciji vlč. Pište Martona iz Serdahela. U 10:45 sati kreće procesija hodočasnika i svećenika od Župne crkve prema Zavjetnoj kapeli. Svetu misu predovi Josip Mrzljak, varaždinski biskup.

Vrhunac slavlja bit će u nedjelju 2. rujna. U jutro će u župnoj crkvi biti služene dvije mise, u 6 i u 7 sati. Od 8 sati kreće prijem hodočasnika pjesmom i duhovnim mislima. U 9 sati počinje duhovni program za hodočasnike u Svetištu. U 9:45 kreće procesija hodočasnika od Župne crkve do Zavjetne kapele. Procesiju i hodočasničku svetu misu predvodi mons. dr. Tomo Vukšić, vojni biskup u BIH, uz sudjelovanje biskupa domaćina mons. Josipa Mrzljaka i drugih biskupa.

leave a reply