Mimohod i Revija atraktivnih mažoretkinja na Špancirfestu

Pretposljednji dan Špancirfesta tradicionalno već predstavlja Reviju mažoret timova iz cijele Hrvatske koji se, zajedno sa svojim domaćinima Varaždinskim mažoretkinjama, publici predstavljaju koreografiranim scensko-plesnim nastupima. U atraktivnim uniformama i plesnim kostimima 200-tinjak će mažoretkinja publici 20. Špancirfesta na Korzu u subotu 25. kolovoza predstaviti moderne plesne elemente s kojima su osvajale titule i medalje na domaćim i europskim te televizijskim natjecanjima.
Uz mažoretkinje Varaždina i Ludbrega te susjednog Međimurja, na 15. Reviji mažoret timova predstavit će se Svetojanske i Krašićke te po prvi puta i Sesvećanske mažoretkinje iz Zagreba, a u mimohodu i programu sudjeluje Orkestar limene glazbe KUD-a Hrvatskih željeznica iz Varaždina.
Program 15. Revije mažoret timova ispred varaždinske gradske Vijećnice počinje u 17 sati, a održava se uz Dan sjećanja na osnivača Varaždinskih mažoretkinja i Hrvatske udruge mažoretkinja, zaslužnoga prosvjetnog djelatnika i Varaždinca Anđelka Zorkovića.

leave a reply