Proslava povodom Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja

Udruga Specijalne jedinice policije PU varaždinske “Roda” organizirala je proslavu povodom Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja, te 23. obljetnice VRO “OLUJA” koja se održala danas (3. kolovoza) na Grebengradu.
Ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima položili su vijence i zapalili svijeće general i predsjednik Udruge Specijalne jedinice policije PU varaždinske „Roda“ Goran Mihalić, general Željko Dvekar koji je u ratu bio i jedan od zapovjednika 7. gardijske brigade, tajnik Udruge Specijalne jedinice policije PU varaždinske „Roda“ Ivo Loborec te ratni pripadnici svih Udruga koje su proizašle iz Domovinskog rata, njihove obitelji i ostali gosti. Zajedno su odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima, nakon čega su održana i sportska takmičenja u malom nogometu, povlačenju užeta, odbojci na travi, pikadu i beli.
Ovim putem zahvaljujemo svima koji su se odazvali proslavi važnog dana za hrvatske branitelje i obilježavanju 23. obljetnice izuzeto važne oslobodilačke Vojno-redarstvene operacije „Oluja“ u kojoj su mnogi izgubili svoje živote, bili ranjeni, zarobljeni, a neki se još uvijek vode kao nestali. Udruga Specijalne jedinice policije PU varaždinske „Roda“ i dalje će raditi na promicanju vrijednosti Domovinskog rata, brinuti o hrvatskim braniteljima kao i ratnim pripadnicima Specijalne policije i njihovim obiteljima.

leave a reply