Drava jump kao dio Drava festivala

Ove subote, 15. srpnja, Varaždinci i njihovi gosti na prostoru će starih dravskih bazena moći uživati uz rijeku i na rijeci, u sklopu programa Drava Jump kojeg zajednički organiziraju Turistička zajednica grada Varaždina, Rafting klub Matis i Udruga Varaždinski biciklisti uz podršku Grada Varaždina.

Program počinje u 10 sati igrama na vodi i uz vodu te kreativnim radionicama Svjetske organizacije za zaštitu prirode, namijenjnim najmlađim posjetiteljima. Dravske igre na vodi za one nešto starije, poput povlačenja užeta, veslanja i dravske alke počinju u 15.30 sati. Središnji događaj, skok u rijeku, odnosno Drava jump zakazan je za 15 sati, a za dobru će se atmosferu pobrinuti naša poznata stand -up komičarka Marina Orsag, uz glazbenu kulisu DJ-a. Druženje na Dravi završit će odbojkaškim turnirom koji će početi u 18 sati, a zainteresirani za sudjelovanje u dravskim igrama na vodi, kao i odbojkaškom turniru prijaviti se mogu na raftingklubmatis@gmail.com.
Uz to, posjetitelje očekuje i izložba slika “Rijeke Hrvatske” Svjetske organizacije za zaštitu prirode, biciklistički paviljon Udruge “Varaždinski biciklisti”, bogata gastro ponuda, a za sudionike natjecanja i prigodne nagrade.

Programom Drava Jump grad Varaždin se ove godine uključio u Drava festival, koji je pokrenut prošle godine u Sloveniji sa željom da se rijeka Drava približi lokalnom stanovništvu, a organizirale su ga različite organizacije s tamošnjeg područja. Ove godine u sklopu Drava festivala na različitim je lokacijama uz rijeku Dravu održano 30 različitih događanja, a zahvaljujući uključivanju Varaždina, Drava festival je ove godine dobio i međunarodni karakter.
Drava festival koji je počeo 12. svibnja završava ovog vikenda trodnevnim bicikliranjem trasom “Dravske kolesarske poti” od slovenskog Dravograda do hrvatskog Legrada. Vozit će se u tri etape: u petak – Dravograd – Maribor, u subotu Maribor- Varaždin, te u nedjelju Varaždin – Legrad.
Sudionici bicikliranja u subotu će se nakon dolaska u Varaždin pridružiti programu Drava Jump na prostoru starih gradskih bazena, nakon čega će u nedjelju iz Varaždina krenuti na posljednju etapu do Legrada.
Trodnevnim bicikliranjem od Dravograda do Legrada želi se promovirati Dravska biciklistička staza, odnosno Dravska kolesarska pot koja prolazi kroz Sloveniju i dio Hrvatske, pa tako i kroz Varaždin, s ciljem da navedena staza, uređenošću, kvalitetom, uređenjem signalizacije kao i ponudom uz biciklističku rutu dosegne nivo međunarodno priznate Dravske biciklističke staze austrijske Koroške.

ADFC, njemački biciklistički klub kao najvažnija međunarodna institucija za klasificiranje biciklističkih ruta pretprošle je godine Dravsku biciklističku rutu kroz Austriju (Drauradweg) ocijenio s pet zvjezdica, što je najviša ocjena pojedinačne rute u Europi, čime je navedena ruta postala jedna od samo četiri europskih biciklističkih ruta s najvišom ocjenom.

Zahvaljujući partnerstvu i suradnji sa Zavodom za turizam Maribor – Pohorje, u izradi je web stranica dravabike.si koja će pružati sve potrebne informacije vezane uz navedenu rutu i ponudu na njoj, link stranice uvršten je na drauradweg.com, a na tiskanoj karti Drauradweg ove je godine uvršten i Varaždin te je tako naš grad postao potencijalna cikloturistička destinacija za velik broj cikloturista koji godišnje prođu austrijskom Dravskom biciklističkom rutom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *